شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز
پیام های تغذیه ای در راستای پویش ملی تغذیه سالم
پیام های تغذیه ای در راستای پویش ملی تغذیه سالم
1 تا 15 بهمن ماه 1402
انتخاب همه : نمک کم اما تصفیه شده یددار از کودکی تا پیری ، لبنیات دوست سلامتی
- تحقیقات مختلفی از تاثیر مثبت مصرف محصولات لبنی در پیشگیری از سرطان کولورکتال و تخمدان، حفظ فشار خون طبیعی و انقباض عضلانی گزارش شده است .
- مصرف روزانه شیر و لبنیات (ترجیحا از نوع کم چرب ) ، موجب کاهش فشارخون می شود.
- شیر سرشار از کلسیم است و موجب استحکام استخوان ها و دندان ها می شود.
- شیر یک منبع مهم از اسیدهای چرب مفید ، ویتامین A، ویتامین D و املاح می باشد.
- مصرف روزانه 1 لیوان شیر (ترجیحا از نوع کم چرب ) ، خطر ابتلا به بیماری MS را کاهش می دهد.
- زنانی که به مقدار کافی شیربدون چربی یا کم چرب می نوشند ، کمتر به التهاب مفصل زانو مبتلا می شوند.
- مصرف سه واحد در روز لبنیات می تواند در ایجاد توده استخوانی کمک کند و منجر به بهبود سلامت استخوان در سراسر دوره عمر شود .
- مصرف کافی شیر و لبنیات (3-2 واحد ) روزانه برای حفظ و ارتقاء سلامت استخوان ها و جلوگیری از بروز پوکی استخوان در بزرگسالان ضروری است.
- شیرهای غنی شده با ویتامین D مصرف کنید زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.
- اگر بیماری "عدم تحمل لاکتوز" دارید، شیر بدون لاکتوز و یا پنیر های سفت و ماست مصرف کنید.
- با کاهش نمک مصرفی در طبخ غذا ، حذف نمکدان سر سفره و میز غذا ، منع مصرف تنقلات شور و پرنمک ؛ می توان احتمال ابتلا به سرطان معده را کاهش داد .
- با مصرف نمک تصفیه شده یددار به جای نمک های فاقد بسته بندی مناسب و بدون ید ، از کمبود ید در بدن جلوگیری کنیم.
- سرطان معده تنها یکی از زیان های مصرف زیاد نمک است ؛ پوکی استخوان ، فشار خون بالا و به دنبال آن نارسایی های کلیوی و بیماری های قلبی عروقی از دیگر مشکلاتی است که مصرف زیاد نمک در بروز آنها یک عامل خطر مهم بشمار می رود.
- مقادیر زیادی از سدیم و نمک از طریق غذاهای فرآوری شده در رستوران ها وارد بدن می شود .
- برچسب های تغذیه ای مواد غذایی را مطالعه کرده و غذاهایی را که سدیم و نمک کمتری دارند، انتخاب کنید .
واحد بهبود تغذیه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز