31 اردیبهشت 1403

  • 1403/02/18
  • - تعداد بازدید: 40
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز

برگزاری کلاس آموزشی بهداشت دهان و دندان و همچنین معاینه دهان و دندان ویژه مادران باردار در راستای پویش ملی سلامت دهان و دندان

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز، در تاریخ 18 اردیبهشت 1403 با حضور دکتر کیخایی مسئول واحد دهان و دندان، کلاس آموزشی با موضوع سلامت دهان و دندان در درمانگاه شهید فقیهی شهرستان برای مادران باردار برگزار گردید همچنین خاطر نشان می شود در پایان این کلاس آموزشی تمامی مادران باردار حاضر در جلسه توسط دکتر کیخایی مورد ارزیابی و معاینه دهان و دندان قرار گرفتند و توصیه های لازم جهت بهبود وضعیت به مادران داده شد.

وی با اشاره به اهمیت بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری و تأثیر آن بر سلامت مادر و جنین گفت: بارداری روندی طبیعی در زندگی زنان می باشد که با تغییراتی در بدن از جمله دهان و دندان همراه است.مادران باردار نسبت به سایر افراد جامعه بیشتر در معرض خطر ابتلاء به پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه (پریودنتال) قرار دارند.

دکتر کیخایی، با اشاره به نتایج تحقیقات گفت: تغییرات هورمونی و تغذیه‌ای در دوران بارداری از جمله افزایش اسیدیته دهان، تهوع و استفراغ صبحگاهی و التهاب لثه در دوران بارداری به گونه‌ای است که زمینه ابتلای بیشتر به پوسیدگی دندانی و بیماری های لثه و پریودنتال را در مادر باردار فراهم می‌کند.

وی یادآور شد: مادران باردار به دلیل کم حوصلگی و مصرف مکرر مواد غذایی توجه کمتری به بهداشت دهان و دندان دارند. در دوران بارداری به ویژه ماه‌های آخر به دلیل کاهش ظرفیت معده، مقادیر کمتر ولی دفعات بیشتری غذا می‌خورند و ممکن است کمتر مسواک بزنند. بنابراین امکان تشکیل پلاک میکروبی که عامل پوسیدگی دندان است در آنان افزایش می‌یابد.

دکتر کیخایی با تاکید بر اهمیت مراقبت از دهان و دندان در سه ماهه اول بارداری گفت: در این دوران به دلیل تغییرات حس چشایی و افزایش رفلکس معده، تهوع و استفراغ صبحگاهی و استفراغ‌های مکرر سطوح دندان متناوبا در معرض اسید قرار می‌گیرند. این اسید می‌تواند بافت سخت دندان را حل کرده و باعث پوسیدگی آن شود.

همچنین وی به مادران بارداری که دچار استفراغ هستند، توصیه کرد: بعد از استفراغ دهان را با آب بشویند زیرا این کار به شست و شوی اسید معده از فضای دهان کمک می‌کند.

ایشان با اشاره به تشکیل اندام‌ها و تکامل جنین در سه ماهه اول بارداری، خاطرنشان کرد: بهتر است درمان‌های دندانپزشکی طولانی مدت در این دوره انجام نشود.

مسئول واحد دهان و دندان گفت: مادران باردار در سه ماهه دوم بارداری راحت‌تر می‌توانند روی صندلی دندانپزشکی قرار گیرند و نیز در صورت نیاز به عکس رادیوگرافی برای درمان دندان، این زمان کم خطرترین دوره برای مادر باردار و جنین می باشد، بنابراین این دوران بهترین زمان برای انجام درمان‌های دندانپزشکی در طول بارداری به شمار می‌آید.

وی در پایان با اشاره به افزایش وزن مادر در سه ماهه آخر بارداری، گفت: مادران باردار نمی‌توانند مدت زیادی در حالت خوابیده به پشت روی صندلی قرار گیرند، بنابراین در این دوره بهتر است فقط درمان‌های کوتاه مدت و اورژانسی دندانپزشکی برای وی انجام شود./ع.علیخانی

 

 

 

 

 

 

پایان خبر.

 

 

  • گروه خبری : اخبار واحدها
  • کد خبری : 101259
کلیدواژه