شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز
اجرای مرحله دوم طرح جونده کشی روستاهای حومه شهرستان نی ریز در راستای مقابله با بیماری سالک پوستی
از سوی شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز طرح جونده کشی روستاهای حومه شهرستان به مدت 10 روز در 13 روستای زیر پوشش بخش مرکزی در 2 مرحله اجرا شد.
از سوی شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز طرح جونده کشی روستاهای حومه شهرستان به مدت 10 روز در 13 روستای زیر پوشش بخش مرکزی در 2 مرحله اجرا شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان نی ریز، رئیس شبکه در توضیح جزییات این طرح گفت: در نشست برون بخشی که فروردین امسال با فرمانداری و دیگر ادارات شهرستان برای مبارزه با بیماری سالک برگزار شد، مصوب شد مخازن این بیماری در 13 روستای بخش مرکزی شهرستان نی ریز با عملیات جونده کشی، از بین رود که در این راستا با پیگیری واحد مبارزه با بیماری های واگیر این شبکه و همکاری بخشداری مرکزی، شورا و دهیاری های روستاهای حومه و هم چنین تامین گندم مورد نیاز برای تهیه طعمه از سوی اداره جهادکشاورزی شهرستان، عملیات جونده کشی در 2 مرحله در اردیبهشت و تیر انجام شد.
دکتر «داور آل داود» با اشاره به این که بیماری سالک پوستی 2 منشا شهری و روستایی دارد، افزود: بیشترین موارد تشخیص داده شده ی این بیماری در شهرستان نی ریز با روستایی است که از راه گزش پشه خاکی از مخزن آن، موش صحرایی، به انسان منتقل می شود که در این زمینه روستاهای حومه مورد هدف جونده کشی قرار گرفت و با تهیه 130 کیلوگرم طعمه، این گندم های آلوده به سموم، در شعاع 500 متری اطراف محل سکونت اهالی روستا قرار داده شد تا موش های صحرایی آلوده از بین بروند.
«محمدرضا حسین پور» کارشناس مسوول مبارزه با بیماری های این شبکه عنوان کرد: با اجرای این طرح در مرحله دوم، آثاری از جوندگان آلوده باقی نماند.
او راه های پیشگیری از انتقال بیماری سالک پوستی را مبارزه با مخزن آن که در نوع روستایی موش صحرایی و در نوع شهری سگ های ولگرد است، خواند و از همشهریان خواست ضمن خودداری از رهاسازی آب و فاضلاب در معابر، زباله و نخاله های ساختمانی و کودهای حیوانی در اطراف محل سکونت، با استفاده از پشه بند آغشته به سم، اسپری و قلم های دورکننده حشرات و نصب توری پنجره به ویژه در زمان اوج فعالیت پشه خاکی در عضر و شب، نسبت به پیشگیری از گسترش این بیماری اقدام کنند.
پایان خبر
نظر دهید