01 آذر 1403

 

معرفی واحد بهداشت محیط :

 بهداشت محیط عبارتست از کنترل عواملى از محیط زندگى که به گونه اى بر روى سلامت جسمى، روانى و اجتماعى انسان تاثیر مى گذارند.
ارتقاء سلامت و نقش مؤثر کنترل عوامل محیطی در آن از مباحثی بوده که از گذشته دور سیستمهای بهداشتی و درمانی به دنبال آن بوده اند. در این بین استانداردهای محیط سالم و تبیین شرایط زیست محیطی مطلوب جهت ارتقاء سلامت از وظایف و رسالتهای اصلی وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی به شمار می رود. لزوم بررسی و شناخت کامل مخاطرات محیطی و در نظر گرفتن یک تهدیدات سنتی و مدرن هنگامی خود را می نمایاند که بدانیم بیش از یک میلیارد نفر از مردم جهان دسترسی به آب آشامیدنی سالم ندارند و حدود ۳۵۰ میلیون نفر از امکانات بهسازی محیط زندگی برخوردار نمی باشند. مسائلی از این قبیل باعث می شود تا اهمیت نقش بهداشت محیط در کنترل بیماریها و ارتقاء سلامت مشخص گردد
.

جهت دستیابی به اهداف بهداشت محیط، شبکه بهداشت و درمان نی ریز  با 7 مرکز دارای ردیف بهداشت محیط فعال شامل 3مرکز روستایی و 4 مرکز شهری و همچنین 5 پرسنل ستادی در مناطق تحت پوشش شبکه بهداشت، مشغول فعالیت می باشد.

نظارت بر مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی با استفاده از پرسنل موجود در حداقل زمان ممکن، از اهداف مهم و اولیه بهداشت محیط می باشد.در حال حاضر واحد بهداشت محیط شهرستان نی ریز همه روزه از ساعت ۸ لغایت 15 با اختصاص شماره تلفن 53830639  و بررسی شکایات ثبت شده در سامانه190، پاسخگوی رسیدگی به شکایات شهروندان به صورت 24 ساعته و در کوتاه ترین زمان ممکن می باشد.

شرح وظایف:

  • کنترل بهداشت محیط مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی و اماکن بین راهی
  • طرح تشدید کنترل مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی و اماکن بین راهی
  • طرح ادغام بهداشت مواد غذایی در نظام شبکه
  • طرح حذف جوش شیرین و ارتقاء کیفیت نان
  • کنترل نمک یددار
  • برنامه ایمنی غذا ( HACCP )
  • مراقبت از بیماریهای ناشی از مواد غذایی و کنترل نتایج کارت معاینه
  • بسیج سلامت نوروزی
  • بهداشت محیط مدارس
  • بهداشت محیط اماکن متبرکه و مساجد
  • بهداشت محیط بیمارستانها ،مراکز بهداشتی درمانی و مطبها
  • بهداشت پرتوها
  • بهداشت آب و فاضلاب و نظارت بر کنترل کیفی آب آشامیدنی و دفع فاضلاب
  • نظارت بر نحوه جمع آوری ، تفکیک ، حمل و نقل و دفع بهداشتی زباله های معمولی ،عفونی و نوک تیز بیمارستان
  • عملیات بهداشت محیط روستاها
  • کنترل دخانیات
  • شهر سالم  روستای سالم
  • برنامه بهداشت محیط در شرایط اضطراری
  • بهداشت هوا  
  • بهداشت استخرهای شنا
  • تهیه بسته های آموزشی و آموزش مداوم جهت گروه های
  • نمونه برداری از مواد غذایی در سطح عرضه
  • جمع آوری و تجزیه و تحلیل آمارهای بهداشت محیط

فرایندهای ارایه خدمت :

  • تایید صلاحیت بهداشتی
  • بازرسی از اماکن و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی
  • نمونه برداری از مواد غذایی
  • نمونه برداری میکروبی از آب آشامیدنی
  • نمونه برداری شیمیایی از آب آشامیدنی
  • برگزاری کلاس های آموزشی  بهداشت محیط و مواد غذایی

 آموزش های مورد نیاز گیرندگان خدمت :

  • کلاس های آموزش بهداشت در آموزشگاه بهداشت اصناف شهرستان
  • کلاس های آموزشی دوره ای اتاق اصناف

معرفی کارکنان واحد:

ردیف

 

نام و نام خانوادگی

مدرک تحصیلی

سمت

سابقه خدمت

تلفن

 

 

۱

 اکبر رحیمی کارشناس بهداشت محیط کارشناس مسئول سلامت محیط

24 سال

 

۵۳۸۳۰۶۳۱-۴

داخلی227

2

فاطمه جوادپور

کارشناس بهداشت محیط 

کارشناس برنامه آب و فاضلاب

27 سال

۵۳۸۳۰۶۳۱-۴

داخلی227

3

حبیبه پیشاهنگ

کارشناس بهداشت محیط 

کارشناس برنامه آمار

24 سال

۵۳۸۳۰۶۳۱-۴

داخلی227

4

محدثه نیک منش

کارشناس بهداشت مواد غذایی

کارشناس برنامه سامانه سامح

18 سال

۵۳۸۳۰۶۳۱-۴

داخلی227

5

مصطفی بابری

کارشناس بهداشت محیط 

کارشناس برنامه دخانیات و مسوول برنامه خطر بلایا

 

15 سال

۵۳۸۳۰۶۳۱-۴

داخلی227

 

6

قاسم خواجه زاده

کارشناس بهداشت محیط 

بازرس مرکز بهداشتی درمانی شهید فقیهی

24 سال

 

7

حسین قرایی

کارشناس بهداشت محیط 

بازرس مرکز بهداشتی درمانی ولی عصر

24 سال

 

8

زهرا زردشت

کارشناس بهداشت محیط 

بازرس مرکز بهداشتی درمانی شهید فقیهی

7 سال

 

9

راضیه آشوری

کارشناس بهداشت محیط 

بازرس مرکز بهداشتی درمانی ولی عصر

7 سال

 

10

حکیمه حسین پور

کارشناس بهداشت محیط

بازرس مرکز بهداشتی درمانی دهچاه مشکان

10سال

 

11

فاطمه کاظمی

کارشناس بهداشت محیط

بازرس مرکز بهداشتی درمانی قطرویه-رودخور-ریزاب

4 ماه