01 آذر 1403

 
نی ریز، مرکز شهرستان نی‌ریز است. جمعیت شهرستان نی ریز  87324  نفر می باشد .نی‌ریز در جنوب دریاچه بختگان و شهرستان بختگان و در مغرب سیرجان و شهربابک در استان کرمان و در مشرق استهبان و جنوب غربی شهرستان خاتم در استان یزد و در شمال داراب و حاجی‌آباد استان هرمزگان واقع است. نی‌ریز از مهم‌ترین شهرهای جنوب ایران می‌باشد. نی‌ریز نقطه تلاقی استان‌های فارس، کرمان، یزد، هرمزگان می‌باشد. داری سه بخش مرکزی ،پشتکوه و قطرویه می باشد.
 
تاریخچه
 

درباره دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

قریب به ۷۰ سال پیش هسته اولیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاسیس آموزشگاه عالی بهداری در سال ۱۳۲۵ به منظور تربیت متخصصین در طی دوره‌های چهار ساله شکل گرفت. در سال ۱۳۲۸ این آموزشگاه به دانشکده پزشکی تبدیل گشته و در کنار سایر دانشکده‌های دانشگاه شیراز شروع به کار نمود. در سال ۱۳۳۲ آموزشگاه عالی پرستاری نمازی به عنوان دومین مجموعه تربیت کادر پزشکی تشکیل شد؛ که این آموزشگاه در سال ۱۳۵۵ به دانشکده پرستاری ارتقاء یافت.به دنبال این دانشکده در فواصل دیگر سایر دانشکده‌های علوم پزشکی تشکیل گردید.بدنبال تصویب لایحه تشکیل وزارت دانشــگاه شیراز جدا گردید و از سال ۱۳۷۳ با ادغام ســازمان‌های منطقه‌ای بهداشـت و درمان اسـتان‌ها در دانشــگاه‌های علوم پزشــکی ، این دانشــگاه تحت عنوان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان فارس موجودیت یافت.
 
تاریخچه شبکه بهداشت و درمان نی ریز :   

از سال ۱۳۳۰ مرکز بهداشتی درمانی شهرستان نی ریز وجود داشته که به آن بهداری می گفته اند با یک پزشک عمومی و چندین سال بعد تبدیل به بیمارستان ۲۵ تختخوابی شهاب شده و گاهی نشریاتی از دیگر کشورها بنام آن ارسال می گرددوتوسط یک پزشک و  یکی دو نفر کمک بهیار و خدمتگزار اداره می شده و بعد از سالهای ۱۳۴۰ مرکز بهداشتی درمانی آباده طشک خواجه جمالی دهچاه و مشکان را تحت پوشش  گرفته که مراکز یادشده گاهی تعطیل و گاهی رونق داشته است .

 

بستگی به آن داشته که از مراکز بالاتر پرسنل جهت آن در نظر گرفته می شده یا نه نزدیک به سال ۱۳۵۰ توسط دولت از طریق سپا ه بهداشت پرسنلی در نظر گرفته می شده تازمان انقلاب اینگونه ادامه داشته و پس از انقلاب از سال ۱۳۵۸ به بعد  مرکز بهداشتی درمانی از قبیل قطرویه – رودخور- کوشکک قاسم‌آباد نیز به آن اضافه گردیده و خانه های بهداشت متعدد ساخته شده که ا لبته تا سالهای ۱۳۷۰ پرسنلی در حد دیپلم بنام بهداری روستا به جای پزشک در روستاها خدمت می کردند در موازات مراتب فوق که دولت انجام داده مرکز خصوصی بنام بیمارستان ولی عصر (عج )‌که با همت مرحــــوم‌آیت اله سید فخرا لدین فال اسیری و کمک های مردمی ساخته شده و بخشهای زایمان و اورژانـــس و گوش و حلق و بینی دائر نموده بیمارستان مذکور بنا به تاریخ آن در سال۱۳۴۸ فعالیـــت خودرا شروع نموده تاسالهای ۱۳۷۴ ادامه داشته که بیمارستان شهدای نی ریز افتتاح گردید و اکنون شهرستان نی ریز دارای بیمارستان شهدای سلامت و  چهار مرکز بهداشتی درمانی شهری-روستایی  و سه مرکز بهداشتی درمانی روستائی و 23  خانه بهداشت در روستاها فعالیت دارد .

تعداد پرسنل شبکه بهداشت و درمان نی ریز 265 نفر می باشد.

معرفی مراکز زیر مجموعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز

۱-مرکز بهداشت

۲-مرکز شماره ۱ شهید فقیهی

۳- مرکز شماره ۲ ولی عصر(عج)

۴-پایگاه بهداشتی کوی سجاد

۵-اورژانس



خانه های بهداشت

بخش مرکزی

خانه بهداشت قلعه بهمن

خانه بهداشت علی آباد شور

خانه بهداشت ‌‌نصیر آباد 

خانه بهداشت هر گان

خانه بهداشت   چاه علی

خانه بهداشت جعفر آباد

خانه بهداشت تل مهتابی

خانه بهداشت حاجی آباد

مرکز خدمات جامع سلامت روستایی دهچاه 

  خانه بهداشت دهچاه 

خانه بهداشت غوری

 

مرکز خدمات جامع سلامت  شهری روستایی مشکان

خانه بهداشت شهرک شاهد مشکان

پایگاه بهداشتی مشکان       

خانه بهداشت بهویه 

مرکز خدمات جامع سلامت  شهری روستایی  قطرویه

پایگاه بهداشتی قطرویه

خانه بهداست سنگ زور

خانه بهداشت بشنه 

مرکز خدمات جامع سلامت روستایی رودخور 

خانه بهداشت شوریه حسینی(شهرک وزیره)

خانه بهداشت صادق آباد

خانه بهداشت رودخور  (کارگاه-حسین اباد رودخور)

 

مرکز خدمات جامع سلامت روستایی ریزاب
 
خانه بهداشت ریزاب 

خانه بهداشت شهرک اباصالح

 
مرکز بهداشتی درمانی بنه کلاغی
 
خانه بهداشت چاه هفتم
خانه بهداشت شهرک امام رضا