01 آذر 1403

معرفی کارکنان واحد:

 

ردیف

 

نام و نام خانوادگی

مدرک تحصیلی

سمت

تلفن

۱

ابراهیم آسمند

کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای

کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای

۵۳۸۳۰۶۳۱-۴

داخلی238

2

مرضیه مرادی

کارشناس بهداشت حرفه ای

کارشناس بهداشت حرفه ای

۵۳۸۳۰۶۳۱-۴

داخلی238

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 (Occupational Health)بهداشت حرفه ای:

بهداشت حرفه ای علم و هنر پیشگیری از حوادث و بیماری های ناشی از کار می باشد.

واحد بهداشت‌ حرفه‌ای‌ با هدف تأمین‌ ایمنی‌، بهداشت‌، پیشگیری‌ از بیماریهای‌ ناشی‌ از کار(که غیر قابل برگشت می باشند)، پیشگیری‌ ازمعلولیتها، استفاده‌ بهینه‌ از توان‌ نیروی ‌کار و تأمین‌ رفاه‌ شاغلین‌ ‌ با استفاده‌ از قوانین، آئین‌ نامه‌ها و دستورالعملها در سطح شهرستان فعالیت می نماید.

بهداشت حرفه ای بر این باور مهم استوار است که فقط نیروی انسانی متخصص و سالم می تواند توسعه پایدار را تضمین کند و چنین امری میسر نمی شود، مگر اینکه اجرای علم و ضوابط بهداشت حرفه ای در جامعه نهادینه شود.

 

شرح وظایف:

 

1- تعداد کارخانه، کارگاه تولیدی یا صنعتی زیر نظر این واحد در شهرستان 1400 عدد می باشد ( 1000 کارگاه بخش مرکزی و 400 کارگاه بخش قطرویه و پشتکوه) از جمله این کارخانه ها یا کارگاهها می توان به کارخانه سیمان سفید، کارخانه فولاد، کارخانه سیمان خاکستری،کارخانه رینگ اسپرت، کارگاه سد چشمه عاشق، سنگبری ها، سنگ کوبی ها،کارگاههای تولیدی یا خدماتی کوچک مانند جوشکاری، نجاری، تعمیرات طلا و ساعت، خیاطی، تیرچه و بلوک، نقاشی، تعمیرگاه، اتاق سازی، شن و ماسه، آجرپزی، ترمینال پسته، مرغداری، گاوداری، گلخانه، قالی بافی، کشاورزی و ... اشاره کرد.

2- بازرسی بهداشتی و ایمنی از کارگاههای فوق به طور ماهیانه و سالیانه بر اساس برنامه بازرسی هدفمند، و وارد کردن بازرسی ها در سامانه سامح

3- ارسال پس خوراند به کارگاهها یا کارخانه ها برای رفع مشکلات ایمنی و بهداشتی

4- در صورت رفع نکردن مشکلات بهداشتی و ایمنی معرفی به دادگاه

5- انجام معاینات طب کار در روزهای شنبه و سه شنبه که شامل معاینات: بدو استخدام، دوره ای (تاکسیرانی، آموزش پرورش، اداره برق، اداره گاز، شهرداری،کارخانجات و کارگاههای صنعتی و غیر صنعتی، دانشگاهها، بانک ها، نیروی انتظامی، تأمین اجتماعی و ...) و عدم اعتیاد

6- همکاری با اصناف برای صدور مجوز بهداشتی( پروانه کسب) برای کارگاههای تولیدی

7- همکاری با اداره کار برای بازرسی از کارخانجات و گارگاهها و تأیید مشاغل سخت و زیان آور برای بازنشستگی زودتر از موعد، و پیگیری حوادث ناشی از کار

8-  همکاری با شهرداری در زمینه ماده 5 قانون مدیریت پسماندها که در مورد سلامت، ایمنی و بهداشت عوامل اجرایی پسماندها می باشد (مدیریت اجرایی پسماندها موظفند بر اساس معیارها و ضوابط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ترتیبی اتخاذ نمایند تا سلامت، بهداشت و ایمنی عوامل اجرایی تحت نظارت آنها تأمین و تنظیم شود).

9- نمونه برداری، اندازه گیری، آنالیز و ارزشیابی عوامل زیان آور محیط کار و ارائه روش هایی به منظور پیشگیری و کنترل عوامل زیان آور در محیط کار با توجه به استانداردهای موجود

10- همکاری با آموزش و پرورش در زمینه اندازه گیری روشنایی مدارس و ایمنی مدارس

11- ارزیابی پوسچر کاری با نرم افزارهای ارگونومی (QEC- REBA-RULA-OWAS-PLIBLE) برای کارگاهها یا کارخانجاتی که مشکلات اسکلتی – عضلانی دارند.

12- نظارت بر کارشناسان بهداشت حرفه ای شاغل در بخش دولتی و خصوصی (کارخانه فولاد، سیمان سفید، معادن، بیمارستان شهداء و کارشناس پزشک عمومی طب کار و ...)

13- نظارت بر کار پزشکان عمومی که مجوز انجام معاینات طب کار را دارند (دارای کد معاینات سلامت شغلی می باشند).

14- نظارت بر شرکت های طب کار که معاینات کارخانه ها و معادن را انجام می دهند (ادیومتری، اسپیرومتری، اپتومتری،آزمایشات کامل خون، نوار قلب، تست های کبدی و ...)

15- نظارت بر شرکت های بهداشت حر فه ای که عوامل زیان آور را در کارخانه ها و معادن اندازه گیری  می کنند( صدا، ارتعاش، روشنایی، پرتوها، میدان های الکتریکی و مغناطیسی، سیلیس، جیوه، سرب، ارزیابی پوسچر کاری و ...)

16- اجرای طرح بقا(بهداشت قالیبافان، بهسازی کارگاههای قالیبافی، طراحی ایستگاههای کار قالیبافان و ...)

17- طراحی روشنایی مصنوعی و طبیعی برای کارگاهها و کارخانجات

18- اجرای برنامه پیشگیری از ایدز در محیط کار

19- اجرای برنامه سیلیس در کارخانجات و معادن( سیمان سفید، سیمان خاکستری، معادن، سنگبری ها، سنگ کوبی ها، شیشه سازی، کاشی و سرامیک و ...) هدف: حفظ سلامت شاغلین در کارگاههای دارای سیلیس و کاهش خطرات ناشی از مواجهه با این ماده شیمیایی

20 – اجرای برنامه جیوه در مطب دندانپزشکان، و کارخانجات دارای جیوه

21- اجرای برنامه سرب. هدف: کنترل اثرات مخاطره آمیز سرب در محیط کار به منظور حفظ ارتقاء سلامت شاغلین کشور

22- برگزاری کلاس های آموزشی در زمینه عوامل زیان آور محیط کار(عوامل فیزیکی، شیمیایی، ارگونومیکی، بیولوژیکی، مکانیکی و روانی) در بخش خصوصی( کارخانجات و کارگاهها) و سایر ادارات دولتی و غیر دولتی

23- همکاری با اتحادیه شهرک های صنعتی   وتأسیس خانه بهداشت کارگری در شهرک سنگ نی ریز

24- نظارت بر کار بهورزان و کاردان های بهداشتی در خانه های بهداشت و مراکز به صورت هفتگی

25- همکاری با جهاد کشاورزی در زمینه آیین نامه سلامت و ایمنی کشاورزان و معاینات کشاورزان که توسط پزشکان خانواده در خانه های بهداشت و مراکز صورت می گیرد.

26- پیگیری جلسات کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار که در کارخانجات و کارگاهها و مراکز دولتی و خصوصی که بیش از 25 نفر پرسنل دارند( کارخانه فولاد، سد چشمه عاشق، کارخانه سیمان سفید و سیمان خاکستری، معادن، بیمارستان، اداره برق و ...

27- پیگیری نامه ها و دستورالعمل هایی که از استان و سایر نهادهای دولتی و خصوصی برای واحد فرستاده می شود.

28- همکاری با جامعه ایمن شهرستان نی ریز

29- همکاری با محیط زیست در مورد کارخانجات و کارگاههایی که آلودگی محیط کار را وارد محیط زیست می کنند.

30- برنامه اجرای دستورالعمل انبار های مواد شیمیایی (سم فروشی ها، انبار های کودهای شیمیایی و ...)

31- برنامه دستورالعمل برچسب گذاری مواد شیمیایی (MSDS) در آزمایشگاهها و کارخانجات و کارگاههایی که مواد شیمیایی مصرف می کنند.

32- برنامه آمار و شاخص ها، که شامل آمارهای: بهداشت کشاورزی، طرح سیلیس، طرح تشدید، طرح بقاء، گزارش جیوه، انبار مواد شیمیایی، پروفایل شیمیایی، ارگونومی، روشنایی، روشنایی مدارس، صدا، شرایط جوی محیط کار، پرتوها، حمل دستی بار، معادن، ایدز در محیط کار، خانه های بهداشت کارگری، بازرسی هدفمند، شاخص ها و ...که به صورت 6 ماهه و سالیانه به استان ارسال می شود.

33- برنامه حفاظت از پرتوکاران و افرادی که با این پرتو ها در تماسند (X، UV، IR) در محیط های کاری

34- اجرای آئین نامه بهداشتی حمل دستی بار در کارگاهها و کارخانجات. هدف از تدوین این آئین نامه محافظت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور، پیشگیری و کاهش آسیب های شغلی و ارتقاء سطح بهره وری در کلیه کارگاههایی می باشد که حمل دستی بار و فرآیندهای مرتبط با آن را انجام می دهند.

35- اجرای دستورالعمل حمل و نقل جاده ای سموم و مواد شیمیایی

36- اجرای دستورالعمل نحوه ی انجام معاینات پزشکی و ضوابط صدور کارت سلامت رانندگان (معاینات رانندگان هر دو سال یکبار انجام می گیرد جزء در مواردی که باید معاینات سالیانه انجام گیرد: 1- رانندگان بالای 40 سال 2- رانندگان مبتلا به دیابت، اختلالات کلیوی، اختلالات عصبی – عضلانی، قلبی- عروقی، فشارخون، نورولوژیک، غدد آندوکرین و ...

37- نظارت و پیگیری تأسیس مراکز بهداشت کار با توجه به آئین نامه تأسیس مراکز بهداشت کار

38- شرکت در جلسات و گردهمایی پرسنل بهداشت حرفه ای در سطح استان

39- شناخت عوامل زیان آور محیط کار که به نحوی به سلامت جسمی، روانی و اجتماعی شاغلین لطمه وارد می سازد.

40- همکاری با سایر کارشناسان بهداشتی مرکز بهداشت، جهت اجرا و پیشبرد اهداف بهداشت حرفه ای