02 آذر 1403

  • 1402/11/09
  • - تعداد بازدید: 60
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز

برگزاری جلسه توجیهی آموزشی در خصوص برنامه مکمل یاری دانش آموزان ویژه مدیران و رابطین سلامت مدارس

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز، با هماهنگی انجام شده با اداره آموزش پرورش، جلسه آموزشی با موضوع برنامه مکمل یاری دانش آموزان دخترانه و پسرانه مدارس شهری و روستایی با حضور مدیران و رابطین سلامت مدارس، در تاریخ سوم بهمن ماه  1402 در محل اداره آموزش و پرورش،با حضور کارشناس تغذیه ستاد شبکه برگزار شد.

سبحانی کارشناس مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت عنوان کرد: شایع ترین کمبود مواد معدنی در دختران نوجوان کمبود آهن، کلسیم و روی می باشد همچنین کمبود ویتامین D نیز بسیار شایع می باشد.

وی افزود از عوارض و پیامد های  فقرآهن کاهش یادگیری، خستگی زودرس، ضعف و سرگیجه و کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماری ها می باشد و کمبود ویتامین دی نیز به طور غیر مستقیم سبب کمبود کلسیم می شود.

وی خاطر نشان کرد: از علل اصلی کمبود ویتامین D قرار نگرفتن در معرض نور خورشید است که لازم است افراد این مشکل را با مصرف مکمل ویتامین D جبران کرده تا در آینده از عوارضی مانند پوکی استخوان و ضعف عضلانی در امان بمانند.

سبحانی اضافه کرد: همه دختران مقاطع متوسطه اول و دوم به عنوان گروه هدف برنامه آهن یاری و مگا دوز ویتامین D و همه پسران مقاطع متوسطه اول و دوم نیز به عنوان گروه هدف برنامه دریافت مگا دوز ویتامین D هستند.

 وی در این جلسه دستور العمل  برنامه مکمل یاری را بدین صورت بیان کرد: مصرف قرص آهن به صورت 8 هفته متوالی به صورت هفته ای یک عدد ویژه دختران 18_12 ساله، مکمل مگا دوز ویتامین D ویژه دختران و پسران 12-18 ساله به مدت 3 ماه متوالی هرماه یک عدد مکمل می باشد.

همچنین در ادامه افزود: تعداد 3741 دختر تحت پوشش مکمل یاری با آهن و 7258 دختر و پسر تحت پوشش مکمل یاری با ویتامین D می باشند  که29930 عددمکمل آهن و 21780 مکمل ویتامین D به کارشناس سلامت اداره آموزش پرورش،  توسط مسئول واحد تغذیه تحویل داده شد که  بین مدیران و نمایندگان مدارس حاضر در جلسه توزیع شد و مابقی مکمل ها به نماینده آموزش و پروش تحویل داده شد.

در پایان مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریزعنوان کرد: لیست کامل دانش آموزان همراه با اطلاعات آنان از مدیران مدارس تحویل گرفته شد تا در مدت اجرای برنامه، اطلاعات دانش آموزانی که مکمل ها را دریافت کرده اند در سامانه سیب، توسط بهورزان و مراقبین سلامت، ثبت شود./ع.علیخانی.

 

 

 

 

پایان خبر.

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار واحدها
  • کد خبری : 93977
کلیدواژه