شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز
پویش ملی تغذیه سالم
پویش ملی تغذیه سالم
15 – 1 بهمن ماه 1402
مراقب سرطان معده باشید
مصرف زیاد نمک بعنوان یکی از ریسک فاکتورهای اصلی فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی شناخته شده است و پیامد های دیگر آن از جمله سرطان معده امروزه مورد توجه مجامع علمی قرار دارد.
سرطان معده یکی از سرطان های شایع در جهان است و بر اساس آخرین آمارهای موجود سالانه 870 هزار مورد جدید سرطان معده گزارش می شود که در حدود 10% موارد جدید سرطان ها را شامل می شود.
چندین علت برای بروز سرطان معده شامل ذکر شده است:
عادات غذایی، عفونت هلیکوباکترپیلوری ، مصرف ماهی های نمک سود شده ، مصرف غذاهای پرنمک ( آجیل های شور ، تنقلات شور چیپس و انواع فراورده ای غلات حجیم شده) ،شور یجات و ترشی ها ، غذاهای نمک سود ، چاقی ، مصرف الکل ، سیگار ، وجود نیترات در مواد غذایی و سابقه فامیلی.
در انگلیس برآورد شده است که 24% موارد سرطان معده با مصرف روزانه بیش از 6 گرم نمک ارتباط دارد. در ایران ، بطور کلی سرطان سومین علت مرگ و میر بشمار می رود و سرطان معده سومین سرطان شایع است.
انتخاب همه : نمک کم اما تصفیه شده یددار
با هزینه اثر بخشی بالا برای پیشگیری از اپیدمی بیماری های قلبی عروقی در کشورهای صنعتی و در حال توسعه شناخته شده است.
مصرف نمک 10 تا 15 گرم در روز یعنی 2 تا 3 برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت می باشد.
سرطان معده تنها یکی از زیانهای مصرف زیاد نمک است . پوکی استخوان ، فشار خون بالا و به دنبال ان نارسایی های کلیوی و بیماری های قلبی عروقی از دیگر مشکلاتی است که مصرف زیاد نمک در بروز آنها یک عامل خطر مهم بشمار می رود. بنابراین :
- با کاهش نمک مصرفی در طبخ غذا
- حذف نمکدان سر سفره و میز غذا
- منع مصرف تنقلات شور و پرنمک
می توان احتمال ابتلا به سرطان معده را کاهش داد.