20 اردیبهشت 1403

  • 1402/11/07
  • - تعداد بازدید: 60
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز

پویش ملی تغذیه سالم

پویش ملی تغذیه سالم

15 – 1 بهمن ماه 1402

مراقب سرطان معده باشید

مصرف زیاد نمک بعنوان یکی از ریسک فاکتورهای اصلی فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی شناخته شده است و پیامد های دیگر آن از جمله سرطان معده امروزه مورد توجه مجامع علمی قرار دارد.

سرطان معده یکی از سرطان های شایع در جهان است و بر اساس آخرین آمارهای موجود سالانه 870 هزار مورد جدید سرطان معده گزارش می شود  که در حدود 10% موارد جدید سرطان  ها را شامل می شود.

چندین علت برای بروز سرطان معده شامل ذکر شده است:

عادات غذایی، عفونت هلیکوباکترپیلوری ، مصرف ماهی های نمک سود شده ،  مصرف غذاهای پرنمک ( آجیل های شور ، تنقلات شور چیپس و انواع فراورده ای غلات حجیم شده) ،شور یجات و ترشی ها ، غذاهای نمک سود ، چاقی ، مصرف الکل ، سیگار  ، وجود نیترات در مواد غذایی و سابقه فامیلی.  

در انگلیس برآورد شده است که 24% موارد سرطان معده با مصرف روزانه بیش از 6 گرم نمک ارتباط دارد. در ایران ، بطور کلی سرطان سومین علت مرگ و میر بشمار می رود و سرطان معده سومین  سرطان شایع است.

انتخاب همه : نمک کم اما تصفیه شده یددار

با هزینه اثر بخشی بالا برای پیشگیری از اپیدمی بیماری های قلبی عروقی در کشورهای صنعتی و در حال توسعه شناخته شده است.

مصرف نمک 10 تا 15 گرم در روز یعنی 2 تا 3 برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت می باشد.

سرطان معده تنها یکی از زیانهای مصرف زیاد نمک است . پوکی استخوان ،  فشار خون بالا و به دنبال ان نارسایی های کلیوی و بیماری های قلبی عروقی از دیگر مشکلاتی است که مصرف زیاد نمک در بروز آنها یک عامل خطر مهم بشمار می رود. بنابراین :

  • با کاهش نمک  مصرفی در طبخ  غذا
  •  حذف نمکدان سر سفره و میز غذا
  • منع مصرف تنقلات شور و پرنمک

می توان احتمال ابتلا به سرطان معده را کاهش داد.

 

 

 

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 93745
کلیدواژه