31 اردیبهشت 1403

  • 1400/06/29
  • - تعداد بازدید: 48
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز

بدانیم و اقدام کنیم؛ دل،جگر و قلوه هرگز باعث تقویت بدن نمی شود

بسیاری از افراد به ویژه به هنگام داشتن بیماری کمخونی یا شرایطی همچون وجود ضعف، بی حسی و کم انرژی بودن، در حین شیمی درمانی،بارداری و در سنین کودکی با یک باور نادرست به سراغ مصرف امعا و احشا نظیر دل، جگر و قلوه می روند؛ غافل از اینکه ترکیبات موجود در این مواد برای تمام این موارد بسیار خطرناک است.

بسیاری از افراد به ویژه به هنگام داشتن بیماری کمخونی یا شرایطی  همچون وجود ضعف، بی حسی و کم انرژی بودن، در حین شیمی درمانی،بارداری و در سنین کودکی با یک باور نادرست به سراغ مصرف امعا و احشا نظیر دل، جگر و قلوه می روند؛ غافل از اینکه ترکیبات موجود در این مواد برای تمام این موارد بسیار خطرناک است.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز، «زهرا فامیلی» کارشناس تغذیه این مرکز در این باره گفت: میزان کلسترول موجود درجگرسیاه، دل و قلوه بالاتر از گوشت قرمز  و مانند روغن جامد حاوی چربی خطرناک ترانس است. به علاوه مصرف آنها برای بیماران قلبی ـ عروقی، نارسایی کلیوی، مبتلایان به نقرس،بیماری های مفصلی و آرتریت روماتوئید و کسانی که اسیداوریک و کلسترول خونشان بالاست، اصلا توصیه نمی شود. 

«زهرا فامیلی» در خصوص ترکیبات زیان آور جگر افزود:

جگر سیاه علاوه بر آن که محل ذخیره انواع ریز مغذی هاست، محل تجمع و دفع مواد زاید، سموم شیمیایی، هورمونی و دارویی و همچنین منبع انواع میکروب ها، ویروس ها و باکتری های بدن دام است.به همین دلیل احتمال دارد برخی از این ترکیبات در بافت چرب جگر سیاه و قلوه دام اندوخته شده و برای مصرف کننده بسیار خطرناک باشد.

از طرفی مصرف این مواد غذایی، علاوه بر اینکه سبب افزایش چربی های خون میشود، سیستم ایمنی را نیز به شدت تضعیف می نماید. بنابراین مصرف آن ها در دوران بارداری یا حین درمان سرطان اصلا توصیه نمی شود.

در عینی که جگر منبع غنی از آهن و ویتامین آ ست، اما به دلیل اینکه محل ذخیره داروها، هورمون ها و آنتی بیوتیک های مصرف شده توسط دام است، مصرف آن بسیار خطرناک محسوب می شود.

 

او با اشاره به این باور نادرست که انواع جگر، دل و قلوه به تقویت بدن می کند، گفت: جگر سفید که همان ریه یا شش حیوان است مقدار چربى معادل با جگر( مقدار کلسترول آن شبیه جگر سیاه و بیشتر از گوشت قرمز است) و مقدار آهنی کمتر از جگر دارد.

قلوه نیز در مقایسه با دل و جگر پروتئین بیشتر و چربى کمترى دارد.

خوش گوشت یا خوئک بافتی شبه چربیست و به پانکراس حیوان گفته می شود؛ غده ای که کار ترشح انسولین و تنظیم قند خون را به عهده دارد. خوئک، پرچرب و با دارا بودن چربی ترانس و کالری زیاد، کلسترول خون را به میزان زیادی بالا برده و با دارابودن پتاسیم زیاد، مصرف آن در بیماران کلیوی بسیار خطرناک است.

در مجموع باید گفت به بهانه مقوی بودن این اندام ها و درمان کم خونی، هرگز خطرات آنها را به جسم خود دعوت نکنیم.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: جهت تامین آهن بدن، راه های سالمی مانند:(1.مصرف حبوبات 2.مصرف انواع گوشت های سفید و قرمز کم چرب( همراه با مصرف منابع ویتامین ث جهت جذب بهتر آهن) 3.مصرف متعادل زردالو و هلوخشک،کشمش و مغز پسته 4.سبزیجات برگ تیره) وجود دارد و در شرایط کمخونی، متناسب با نوع آنمی تشخیص داده شده بر اساس آزمایش خون، مصرف مکمل های حاوی آهن تحت نظر پزشک و متخصص تغذیه بسیار ضروری است./ز.فامیلی

 
  • گروه خبری : پیام سلامت,اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 47286
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید