01 آذر 1403

  • 1403/01/20
  • - تعداد بازدید: 267
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز

برگزاری اولین جلسه کمیته مرگ ناشی از خودکشی در شهرستان نی ریز در سال 1403

به گزارش روابط عمومی  شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز، اولین جلسه کمیته مرگ ناشی از خودکشی شهرستان نی ریز در سال 1403  روز یکشنبه 19 فروردین ساعت 12:30 با حضورآقای دکتر دهقانی سرپرست شبکه، سرکار خانم زارعی معاون شبکه ، آقای دکتر صدر سرپرست بیمارستان شهرستان، مدیر اورژانس شهرستان، دکتر آرش منصوری متخصص اعصاب و روان، کارشناسان ستادی شبکه و پزشکان و مراقبان سلامت در محل سالن اجتماعات این شبکه برگزار شد.

در ابتدای جلسه سرکار خانم زارعی معاون بهداشتی اهداف تشکیل کمیته مرگ ناشی از خودکشی را بررسی علل مرگ و میر، روند مرگ و میر، جلوگیری از موارد مرگ و میر قابل اجتناب، ارزیابی ابعاد قانونی موضوع، تجزیه و تحلیل و بررسی عوارض اتفاق افتاده، بررسی چگونگی ارائه خدمت کادر بهداشت و درمان مرتبط با فرد متوفی ، تصمیم گیری به منظور اصلاح نظام مراقبت و ایجاد تغییرات در سیستم مراقبتی و بیماران اعصاب و روان، اتخاذ تدابیر برای جلوگیری از بروز عوارض ناخواسته و پیشگیری ازعوارض قابل اجتناب، عنوان کرد.

در ادامه سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز ضمن خیر مقدم به حاضرین با اشاره به موارد اقدام به خودکشی در سطح شهرستان نی ریز اظهار داشت: طبق آمارهای موجود گروه های سنی ۱۸ تا ۳۰ سال بیشترین افرادی هستند که نیاز به توجه جدی دارند.

وی عنوان کرد: خودکشی از جمله مشکلاتی است که توجه فوری و اورژانسی مراکز بهداشتی را میطلبد.اگرچه پیشگیری از خودکشی اصلا کار راحتی نیست و مستلزم یک رویکردجامع و اجرای طیف گسترده ای از مداخلات از آموزش فرزند پروری تا مشاوره خانوادگی و درمان اختلالات روانی است، ولی در این میان مراکز بهداشتی اولیه می توانند نقش مهمی را داشته باشند.این مراکز معمولا اولین نقطه تماس با افرادی هستند که ممکن است در خطر خودکشی قرار داشته باشند.

دکتر دهقانی با بیان اینکه بسیاری از افرادی که اقدام به خودکشی میکنند داوطلبانه در مورد افکار و یا نقشه خود برای خودکشی صحبت نمی کنند و ممکن است به دلایل دیگری به مراکز بهداشتی مراجعه کنند عنوان کرد: ارزیابی خطر خودکشی و متعاقب آن طراحی برنامه ای برای مدیریت آن یکی از مهمترین و حساس ترین وظایف کسانی است که در این مراکز کار میکنند به ویژه کارشناسان سلامت روان که با افرادی کار میکنند که مشکلات و اختلالات روانپزشکی دارند ، کارشناسان باید نسبت به احتمال خودکشی در مراجعان خود حساس بوده و بتوانند به شکل دقیقی آن را ارزیابی و مدیریت کرده ویا در صورت لزوم ارجاع مناسب را انجام دهند.

همچنین هدف از تشکیل این کمیته را انسجام و هماهنگی بیشتر در برنامه‌ریزی، اتخاذ تصمیمات و اجرای مصوبات اعلام کرد و در ادمه با اشاره به بحث خودکشی، گفت: خودکشی ازنظر اسلام و قرآن و ائمه اطهار گناهی نابخشودنی است و اگر شخصی باوجود آگاهی و توجه اقدام به خودکشی کند، مرتکب گناه کبیره شده است و اهل سعادت نخواهد بود.

 در ادامه دیدگاه مسئول سلامت روان شبکه بهداشت نی ریز با اشاره به آمار و وضعیت شهرستان در آسیب های اجتماعی مخصوصا اقدام به خودکشی بر  آموزش بین گروه های سنی مختلف و بهره مندی از افراد متخصص در حوزه روانشناسی تاکید نمود.

وی همچینین اظهار داشت: کار روی مسئله خودکشی یکی از اضطراب برانگیزترین و چالش آورترین حوزه های کاری برای اغلب متخصصان است ولی کارشناس سلامت روان باید دانش، مهارت و شایستگی های ضروری برای شناسایی، ارزیابی و مدیریت آن ذا داشته باشد

او یکی دیگر از وظایف مهم کارشناسان انجام اقدامات مناسبت و به هنگام برای اطرافیان آن فرد را عنوان کرد  زیرا آن ها نیز در معرض مشکلات روانشناختی عدیده ای قرار می گیرند و نیازمند کمک می باشند.

در ادامه دکتر منصوری عنوان کرد: مطالب آموزشی در خصوص داروهای اعصاب و روان در راستای تغییر دیدگاه افراد جامعه در خصوص اعتیاد آور بودن داروها و انگ زدایی از اختلالات روانپزشکی جهت چاپ در مطبوعات شهرستان تهیه و تنظیم گردد. همچنین جلسه ای آموزشی در خصوص تجویز داروهای روانپزشکی، نحوه ی مراقبت بیماران در معرض خطر و ... جهت تیم سلامت(پزشکان، کارشناسان و مراقبین سلامت) برگزار گردد.

در پایان حضار به بیان دیدگاه خود پرداختند و اقدامات لازم مصوب شد.

از جمله مصوبات مطرح شده در این جلسه می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

اطلاع رسانی در خصوص مراکز مشاوره ی فعال در سطح شهرستان از طریق فضای مجازی و مطبوعات برای دسترسی آسانتر تمام قشرها

تهیه مطالب آموزشی در خصوص داروهای اعصاب و روان توسط روانپزشکان در راستای تغییر دیدگاه افراد جامعه در خصوص انگ زدایی از اختلالات روانپزشکی

آموزش مهارت های زندگی( مهارت حل مسئله، مهارتهای ارتباطی ) به قشر در معرض خطر (دانش آموزان)

پیگیری هفتگی موارد افکار و اقدام به خودکشی و افراد غربال مثبت سلامت روان توسط مراقبین سلامت

مراقبت جمعیت تحت پوشش توسط مراقبین سلامت و تکمیل فرم شرح حال روانپزشکی توسط پزشک

اطلاع رسانی توسط مراقب سلامت در خصوص موراد در معرض خطر به روانشناس جهت مداخله به موقع به صورت روزانه

راه اندازی بخش اعصاب وروان جهت ارائه خدمات به موقع و بستری بیماران در معرض خطر/ع.علیخانی

 

 

 

 

پایان خبر.

  • گروه خبری : اخبار واحدها
  • کد خبری : 98953
کلیدواژه