01 آذر 1403

  • 1403/05/17
  • - تعداد بازدید: 64
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز

تشکیل کمیته درونبخشی فصلی حوادث با موضوع پیشگیری از غرق شدگی در شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز کمیته درون بخشی فصلی حوادث با موضوع پیشگری از غرق شدگی در 16 مرداد 1403 با حضور معاون بهداشتی شبکه و سایر اعضای کمیته در شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز برگزار گردید.

در ابتدا زارعی معاون بهداشتی شبکه بهداشت ضمن عرض خیر مقدم به همکاران و تشکر برای حضور در جلسه گفت: هدف از تشکیل این کمیته را شناسایی نقاط حادثه خیز شهرستان در زمینه غرق شدگی و همچنین مداخله در زمینه ایمن کردن این نقاط با همکاری سایر ادارات عنوان کرد.

وی  بر ضرورت تشکیل کمیته برونبخشی و همچنین آموزش و آگاه سازی جامعه از طریق فضای مجازی بعنوان امری مهم در پیشگیری از غرق شدگی تاکید کرد.

 در ادامه مصطفی بابری کارشناس مسئول مدیریت خطر حوادث وبلایا برای جلوگیری از غرق شدگی و بر افزایش حوادث ناشی از غرق شدگی تأکید کرد و گفت: شنا کردن در رودخانه ها، سد‌ها وبندهای خاکی و دریاهای فاقد ایمنی و شرایط استاندارد جهت شنا کردن بسیار مخاطره آمیز است.

بابری در ادامه گفت: تعداد غرق شدگانی که در استخر های باغی جهت ذخیره آب کشاورزی و باغبانی شنا کرده بودند افزایش پیدا کرده است.

وی عنوان نمود: غرق شدگی سومین علت مرگ های ناشی از حوادث کودکان زیر ۵ سال است و علت غرق شدگی در روزهای آخرهفته و در ماه های گرم سال شایع تر و قربانیان غرق شدگی اکثرا کودکان و جوانان هستند. همچنین کودکان 4- 1 سال در معرض خطر غرق شدگی در حوض ، استخر و وان حمام هستند. آنها به دلیل کنجکاوی، عدم درک خطر وغفلت والدین دچار غرق شدگی می شوند.

از نشانه های غرق شدگی نیز می توان موارد ذیل را نام برد : 1- دست و پا زدن غیرطبیعی و تقلّا کردن 2- قرار گرفتن سر و صورت زیر آب به مدت طولانی 3- خم شدن سر به عقب 4- متورم شدن شکم به علت خوردن مقدار زیاد آب 5- تنفس صدادار ، تنگی نفس ، قطع تنفس 6- قطع شدن ضربان قلب 7- بیهوشی 8- کبودی یا رنگ پریدگی لبها ، صورت و پوست بدن 9- استفراغ 10- سرفه

همچنین آقای کچویی مسئول اورژانس شهرستان  تشریح کرد: بیماری های زمینه ای می توانند مستعد کننده غرق شدگی باشند مانند: صرع ، بیماری های قلبی ، ضعف عضلانی ، عقب ماندگی ذهنی و ... همچنین مصرف داروهای خواب آور،الکل و مواد روان گردان قبل از شنا می تواند زمینه ساز غرق شدگی باشد.

وی آموزش همگانی را گزینه مناسبی برای کاهش آمار عنوان نمود و همچنین آموزش CPR  را نیز یکی عوامل کاهش دهنده این حادثه برشمرد و از لزوم آموزش همگانی و تکرار این آموزش به صورت سالانه برای یادآوری و بروزرسانی سطح اطلاعات یاد کرد.

در پایان، حاضرین جلسه به بحث و تبادل نظر پرداختند و ظرفیت‌های پیشنهادی خود را برای اجرای هر چه بهتر برنامه های خود در راستای پیشگیری از غرق شدگی اعلام کردند./ع.علیخانی 

 

 

 

 

 

 

پایان خبر.

  • گروه خبری : اخبار واحدها
  • کد خبری : 106228
کلیدواژه